Singapuri kohtumine kui déjà-vu

Merili Arjakas
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapuri õllebaaris pakutakse tippkohtumisele pühendatud kokteili Bromance, mis on Korea päritolu Asahi tumeda õlle, Ameerika päritolu dieetkoola, tekiila ja Koreas tuntud alkohoolse joogi soju segu.
Singapuri õllebaaris pakutakse tippkohtumisele pühendatud kokteili Bromance, mis on Korea päritolu Asahi tumeda õlle, Ameerika päritolu dieetkoola, tekiila ja Koreas tuntud alkohoolse joogi soju segu. Foto: Yichuan Cao/SIPA/SCANPIX

USA president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un kohtuvad täna Singapuris. Põhja-Korea meedia teatel on Kimil plaan rääkida tuumarelvadest ja kestvast rahust Korea poolsaarel. Trumpil on kombeks oma kavatsusi viimasel minutil muuta, kuid ilmselt annab tooni nädalavahetusel pingeliselt lõppenud G7 kohtumine. Arvatakse, et Trump ei saa lubada järjest kahte nurjunud kohtumist, sest see võiks seada kahtluse alla tema võimekuse juhina.

Ühendriikide president on avaldanud veendumust, et tal õnnestub veenda Kimi loobuma kõigist tuumarelvadest. Kuigi usutakse, et Põhja-Korea on valmis andma kergekäelisi lubadusi saavutamaks sanktsioonide leevendamist või tühistamist ja USA sõjaväelise rolli vähenemist Kagu-Aasias, pole sugugi kindel, et Pyongyang ka neid lubadusi täidab. Samuti on võimalik, et Trump ja Kim ei jõua üldse kokkuleppele ning regioonis võib lahvatada vägivaldne konflikt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles