Mattis: tariifivaidlus pole kahjustanud sõjavägede vahelisi sidemeid liitlastega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

USA ja selle liitlasriikide erimeelsused kaubandustariifide vallas ja muus pole kahjustanud USA sõjaväe sidemeid liitlaste sõjavägedega, ütles USA kaitseminister James Mattis esmaspäeval.

USA president Donald Trump on viimasel ajal häälekalt kritiseerinud mitut liitlasriiki, sest tema hinnangul need maksustavad USA kaupu ebaausalt. Lisaks keeldus ta allkirjastamast hiljutisel G7 tippkohtumisel koostatud ühisdeklaratsiooni.

Mattise sõnul jätkavad NATO ja teiste riikide kaitseministrid pingete taustal vaikselt koos töötamist.

"Tean, et aeg-ajalt näib, et siin lihtsalt keeb, kuid tegelikult liigume rahulikult edasi," lausus Mattis. "Hoiame... (püüdlusi) ehitada tugevamaid liite ja partnerlusi ning laiendada neid."

Ta lisas, et kui ta osales eelmisel nädalal NATO kaitseministrite kohtumisel, siis kaubandustariifide vaidlused seal esile ei kerkinud. "Fundamentaalsed sõjavägede vahelised (mil-mil) suhted on selle kõik üle elanud," ütles Mattis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles