Ivanka Trump ja Jared Kushner teenisid mullu 82 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jared Kushner ja Ivanka Trump.
Jared Kushner ja Ivanka Trump. Foto: Amir Cohen / REUTERS / Scanpix

Ühendriikide presidendi Donald Trumpi tütar Ivanka Trump ja tema abikaasa Jared Kushner teenisid möödunud aastal vähemalt 82 miljonit dollarit oma varasemate investeeringute ja kinnisvara pealt.

Washington Posti andmeil teenis Ivanka 3,9 miljonit dollarit oma osaluselt Trump International Hotelis Washingtonis, samuti enam kui 2 miljonit dollarit lahkumistasudest Trump Organizationis.

Tema abikaasa Jared Kushner teenis samal ajal 5 miljonit dollarit kinnisvaralt Quail Ridge'is New Jerseys ning deklareeris tulu veel tosinkonnast ettevõttest, mis on seotud tema perekonna kinnisvaraäriga. Kokku ulatus tema teenistus vähemalt 70 miljoni dollarini.

Väljaande hinnangul ulatus Kushneri varade väärtus mullu 179–375 miljoni dollarini, võrreldes Ivanka Trumpi 55,3–75,6 miljoniga. Seejuures märgiti, et valitsuse eetikakomitee kasutab varade ja kohustuste hindamisel laiasid kriteeriumeid ning paari teatud varad olid märgitud ühistena.

Eelnevalt avaldas paar oma finantsandmed mullu juulis ning toona ulatus nende ühine sissetulek vähemalt 19 miljoni dollarini investeeringutelt ja veel 80 miljoni dollarini kinnisvara ja muu tulu pealt – seda vahemikus 2016. aasta jaanuar kuni 2017. aasta algus.

Nii Ivanka kui Jared on oma ettevõtete juhtimisest ajutiselt loobunud, kuivõrd praegu töötavad nad Valges Majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles