Ukraina kaebas Venemaa ÜRO kohtusse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin ÜRO Julgeolekunõukogus.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin ÜRO Julgeolekunõukogus. Foto: Attila Kisbenedek / AFP / Scanpix

Ukraina esitas ÜRO rahvusvahelisse kohtusse memorandumi selle kohta, et Venemaa rikub terrorismi rahastamisega võitlemise konventsiooni ja ÜRO rassilise diskrimineerimise kõigi vormide kaotamise konventsiooni, ütles täna Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.

«Täna saab Venemaa meilt omapärase kingi ÜRO rahvusvahelises kohtus. See kaalub umbes 90 kilo, koosneb 17 500 leheküljest, mis on koondatud 29 köitesse,» säutsus Klimkin Twitteris, «Me esitame memorandumi terrorismi rahastamise ja rassilise diskrimineerimise kohta.»

Ukraina president Petro Porošenko ütles täna hommikul, et memorandumi esitamine ÜRO rahvusvahelisse kohtusse selle kohta, et Venemaa rikub terrorismi rahastamisega võitlemise konventsiooni ja ÜRO rassilise diskrimineerimise kõikide vormide kaotamise konventsiooni, on tähtis vahejärk selle riigi vastutusele võtmises.

«Memorandumi esitamine Venemaa-vastases asjas on tähtis samm tõestamaks, et Venemaa kannab vastutust kõigi oma õigusvastaste tegude eest,» kirjutas Porošenko Facebookis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles