Gruško: Moskva vastab vajadusel NATO teise kaitseešeloni plaanile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Gruško.
Aleksandr Gruško. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix

Venemaa arvestab oma sõjalises planeerimises NATO väljakuulutatud kava luua kaitse teine ešelon ja rakendab vajadusel vastavaid sõjalis-tehnilisi meetmeid, ütles Vene asevälisminister Aleksandr Gruško.

«Vaieldamatult arvestame seda,» vastas Gruško Interfaxi küsimusele, kas Moskva arvestab sõjalisel planeerimisel NATO algatust tugevdada kaitsevõimet «4 x 30».

«Vajadusel rakendame sõjalis-tehnilisi meetmeid, mis tagavad usaldusväärselt meie julgeoleku ja kaitsevõime,» lisas aseminister.

Ta rõhutas, et NATO idatiiva sõjaline arendamine ohustab Euroopa julgeolekut.

«Meie hinnangud NATO ettevalmistustele idatiival on hästi teada. Lähtume arvamusest, et see toob kaasa Euroopa sõjalise julgeoleku olukorra olulise halvenemise,» ütles Gruško.

Läinud nädalal ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg, et NATO kaitseministrid kinnitasid relvajõudude operatiivvalmiduse suurendamise plaani.

Nõndanimetatud 4 x 30 valmisolekualgatus hõlmab vägede valmisoleku tõstmist, et NATO-l oleks 2020. aastaks 30 mehhaniseeritud maaväepataljoni, 30 õhuväe eskadrilli ja 30 lahingulaeva valmisolekus asuda tegevusse 30 päeva jooksul või kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles