Itaalia siseminister: Pariis peab ametlikult vabandust paluma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister Matteo Salvini
Itaalia siseminister Matteo Salvini Foto: LaPresse / Roberto Monaldo / LAPRESSE

Ilma Pariisi ametliku vabanduseta tuleks reedeks plaanitud Itaalia peaministri Giuseppe Conte ja Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni kohtumine ära jätta, ütles Itaalia siseminister.

«Kui ametlikku vabandust ei tule, ei oleks peaminister Contel õige Prantsusmaale minna,» ütles Matteo Salvini. Ta nõudis ka, et Prantsusmaa võtaks vastu rohkem migrante.

Macron taunis eile Itaalia künismi ja vastutustundetust seoses Rooma keeldumisega lubada oma sadamasse abilaeva 629 migrandiga. Itaalia valitsus süüdistas seepeale Prantsusmaad silmakirjalikkuses.

Itaalia kutsus Prantsusmaad vastavalt Euroopa Liidu kokkuleppele migrante vastu võtma ning süüdistas Pariisi umbes 10 000 migrandi tagasisaatmises Itaalia põhjapiirilt.

Siseminister lisas, et Prantsusmaa lubas vastavalt ELi 2015. aasta põgenike ümberjagamiskavale võtta vastu 9816 migranti, kuid on võtnud kolme aasta jooksul vastu vaid 640 inimest.

«Kutsun president Macroni liikuma sõnadelt tegudele ning tervitama homme hommikul 9816 inimest, kelle nad on lubanud vastu võtta,» ütles Salvini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles