May: Venemaa sanktsioonid peavad karmistuma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May suundumas Parlamendi alamkotta küsimustele vastama.
Suurbritannia peaminister Theresa May suundumas Parlamendi alamkotta küsimustele vastama. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire/PA Images / Scanpix

Suurbritannia peaminister Theresa May ütles täna, et ta survestab teisi Euroopa Liidu liikmesriikide juhte tõhustama sanktsioone Venemaa vastu selle kuu lõpus toimuval tippkohtumisel.

May ütles parlamendile, et ta teeb tööd selle nimel, et olla kindel, et sanktsioonid Venemaa vastu jäävad püsima. Peaminister lisas, et ta näeb valdkondi, kus sanktsioonitingimusi peaks karmistama.

Suhted Suurbritannia ja Venemaa vahel on praegu ajaloolises madalseisus pärast külma sõja lõppu. London süüdistab Kremli endise Vene spiooni Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamises Suurbritannia territooriumil. Venemaa on enda süüd eitanud.

Venemaa president Vladimir Putin on öelnud, et Vene juhtkonda ei üllata ega hirmuta sanktsioonide olemasolu ning need sunni Venemaad ka loobuma riigi iseseisvast sõltumatust arenguteest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles