Merkel: rändepoliitika on EL-i tuleviku jaoks «lakmuspaber» (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel.
Saksamaa kantsler Angela Merkel. Foto: Pedro Fiuza/SIPA / Pedro Fiuza/SIPA/Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel ütles kolmapäeval, et vaidluste lahendamine rändepoliitika üle määrab ära Euroopa Liidu tuleviku.

«Minu jaoks on küsimus sellest, kuidas me rändeprobleemiga toime tuleme, midagi lakmuspaberi sarnast Euroopa tuleviku ja sidususe jaoks ja me peame iga riigi muresid arvesse võtma,» sõnas ta.

Itaalia ja Prantsusmaa vahel on puhkenud diplomaatiline tüli seoses Rooma keeldumisega lubada oma sadamasse vabaühenduse SOS Mediterranee abilaeva Aquarius, mille pardal on üle 600 migrandi. Prantsuse president Emmanuel Macron kritiseeris teravalt Itaalia otsust, mille järel nimetas  Itaalia välisministeerium Prantsusmaa avaldusi «vastuvõetamatuks» ning kutsus välja Roomas resideeruva kõrgeima Prantsuse diplomaadi.

Itaalia majandusminister Giovanni Tria tühistas Rooma ja Pariisi rändetüli tõttu kolmapäevale kavandatud kohtumise oma Prantsuse kolleegiga.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles