Video: kobras üritas Soomes inimest rünnata

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor kobras tiigis ujumas. Illustratiivne foto.
Noor kobras tiigis ujumas. Illustratiivne foto. Foto: Marko Saarm

Soome rahvusringhäälingu loodusportaali toimetaja kohtus Kuusamo lähistel halvas tujus kopraga.

Kolmapäeva ööl kella kahe paiku sõitis Juha Laaksonen Salmineni küla külavaheteel jalgrattaga, kui märkas kedagi teepervel ojas liigutamas. Lähemale jõudes selgus, et tegu on kopraga.

Laaksonen rääkis YLE-le, et tuli ratta seljast maha ja lähenes vaikselt koprale, kui loom valju häälitsemise saatel teda rünnata üritas.

 

Mees eemaldus, et kobras rahuneks. Mõne aja pärast hakkaski loom mööda teed minema kõndima. Laaksonen järgnes talle rattal paarsada meetrit, kuni loom teelt tagasi ojja pööras.

Laaksonen tõdes, et kui kobras peaks ründama, pole see naljaasi. On ju kopral kuni nelja sentimeetri pikkused lõikehambad, millega näiteks paraja suurusega puu mahavõtmiseks kulub vaid paar minutit.

Kuigi tavaliselt hoiavad koprad inimesest eemale, võis loomateadlase Heidi Kinnuneni sõnul tegu olla noore kopraga, kes pärast vanematega üles kasvamist endale oma territooriumi otsib. Kahe-aastaseks saanud pojad lähevad otsima uut elupaika ja paarilist. Kui loom neid ei leia, on ta sunnitud pöörduma tagasi oma pesakonna juurde, kuhu saab jääda uue kevadeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles