Jeemenis sai lahingus surma neli Araabia Ühendemiraatide sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsusmeelsete vägede kolonn liikumas Hodeida suunas.
Jeemeni valitsusmeelsete vägede kolonn liikumas Hodeida suunas. Foto: NABIL HASSAN / AFP

Jeemenis sai kolmapäeval surma neli Araabia Ühendemiraatide sõdurit, kui Saudi Araabia juhitud koalitsioon alustas rünnakut Hodeida sadamalinnale, teatas kohalik meedia.

Ühendemiraatide uudisteagentuur WAM ei täpsustanud, kus sõdurid hukkusid.

Koalitsiooni allikate sõnul korraldasid Saudi Araabia ja liitlased kolmapäeval huthide positsioonidele Hodeida lähistel 18 õhurünnakut. Provintsi meditsiiniallikate sõnul sai koalitsiooni õhulöökides surma vähemalt 22 huthi võitlejat. Jeemeni valitsusmeelsed väed alustasid seejärel linnale pealetungi.

Huthid hõivasid 600 000 elanikuga Hodeida 2014. aasta sügisel koos pealinna Sanaaga. 2015. aasta kevadel sekkusid president Abedrabbo Mansour Hadi poolel huthide vastu sõtta Saudi Araabia ja selle liitlased.

Rünnakus Hodeidale osalevad kohalikud võitlejad, Hadile lojaalsed üksused ja tapetud endisele riigipeale Ali Abdullah Salehile lojaalsed väed, keda toetavad Araabia Ühendemiraatide maaväed.

Rünnak Hodeidale on toonud kaasa rahvusvaheliste abiorganisatsioonide ja ka USA hoiatused, sest sadama kaudu jõuab Araabia poolsaare riiki 70 protsenti Jeemeni impordist ning ka humanitaarabi. Koalitsioon süüdistab šiiamässulisi huthisid sadama kasutamises relvatarneteks Iraanilt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles