Süürias surmas Islamiriigi võitleja autopommiga kuus rivaalitsevat pühasõdalast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayat Tahrir al-Shami võitlejad.
Hayat Tahrir al-Shami võitlejad. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP

Süürias surmas sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) enesetaputerrorist kolmapäeval autopommiga kuus rivaalitseva rühmituse Hayat Tahrir al-Sham pühasõdalast, teatas vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse info kohaselt õhkis terrorist autopommi Hayat Tahrir al-Shami kontrollpunktis Idlibi linna lähedal.

Hayat Tahrir al-Sham oli terrorivõrgustiku Al-Qaeda Süüria haru, kuid on hiljem end sellest tiitlist mõnedel andmetel taandanud.

Keskuse juhi Abdel Rahmani andmetel tapsid Islamiriigi võitlejad möödunud nädalavahetusel veel viis Hayat Tahrir al-Shami islamisti.

Süüria valitsusväed tõrjusid esmaspäeval Islamiriigi võitlejad välja Süüria-Iraagi piiril asuvast Albu Kamali linnast, millest pühasõdalased suure osa reedel vallutasid. IS vallutas reedel kiire rünnakuga osa Albu Kamali linnast, enda kätte võeti mitu linnaosa. Pealetungiks kasutati vähemalt kümmet enesetapuvõitlejat.

Reedel alanud veristes lahingutes hukkus vähemalt 48 režiimivägede sõdurit ja valitsusele lojaalset võitlejat ning 32 džihadisti.

"Esmaspäeval vallutasid režiimiväed ja nende liitlased tagasi kogu Albu Kamali, olles tõrjunud IS-i välja riigi põhja- ja loodeosast," märkis Rahman.

Kui valitsusele lojaalsed võitlejad üritasid džihadiste ümber piirata, põgenesid nad Süüria tohutusse Badiya kõrbe, mis laiub riigi keskosast Iraagi piirini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles