Ukraina filmimees Sentsov jätkab näljastreiki vangikoloonia haigeosakonnas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina filmimees Oleg Sentsov.
Ukraina filmimees Oleg Sentsov. Foto: SERGEY PIVOVAROV / REUTERS / Scanpix

Venemaal vangistatud ja näljastreigil Ukraina filmilavastaja Oleg Sentsov viidi 8. juunil elustamisosakonda ning ta jätkab näljastreiki vangikoloonia haigeosakonnas, ütles tema õde Natalja Kaplan.

«Olegiga videokõne kokku leppinud Vene inimõiguslase Zoja Svetova teatel toimetati ta reedel elustamisele. Praegu on ta haigeosakonnas. Midagi usaldusväärset tema tervise kohta esialgu teada ei ole, nädala lõpus sõidab tema juurde advokaat,» ütles Kaplan Raadio Vabadusele.

«Esialgu ei ole teada, kas kasutati sundtoitmist, nagu ähvardati. Oleg ei ole mulle oma tervisest midagi rääkinud. Ta ei kavatse alla anda, surra ta ei kavatse, kuid ka mitte näljastreigi tingimustest taganeda,» lisas Kaplan.

Sentsov alustas näljastreiki 14. mail.

Venemaa pidas Sentsovi kinni Krimmis 2014. aastal. 2015. aasta augustis mõistis Doni-äärses Rostovis asuv Põhja-Kaukaasia sõjaväekohus Sentsovi 20 aastaks range režiimiga vangilaagrisse väidetava terroriühenduse loomise eest Krimmis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles