Interaktiivne foto: kes piiravad kuulsust kogunud pildil Donald Trumpi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G7 tippkohtumisel kuulsaks saanud foto.
G7 tippkohtumisel kuulsaks saanud foto. Foto: JESCO DENZEL / AFP / Scanpix

Eelmisel nädalal Kanadas Charlevoixis toimunud G7 tippkohtumine oli mitmes mõttes omanäoline. Suurriikide liidrid tõrjusid USA president Donald Trumpi ja lõpuks otsustas riigipea ühisavaldust mitte toetada. Kohtumisel jäädvustati üks paljudest ebamugavatest hetkedest, mis laeti üles Saksamaa kantsler Angela Merkeli Instagrami lehele.

Tänaseks päevaks kuulsaks saanud fotot loetakse õpikunäiteks kehakeele osas. BBC tegi kokkuvõtte sellest, kes pildile jäid ja miks nad just selles kontekstis olulised on. 

Pildil mängivad keskset rolli Trump ja Saksamaa liidukantsler Merkel. Kohtumisel lepitaja rollis olnud Merkel nõjatub lauale ja paistab Trumpi hurjutavat. Samal ajal istub USA president sellise näoga, mis annab aimu, et tal pole kantsleri jutust sooja ega külma.

Foto autoriks on Saksamaa valitsuse fotograaf Jescko Denzel ja esimesena laadis selle üles Merkeli pressisekretär Steffen Seibert. 

Vaata interaktiivselt fotolt, kes Trumpi piiravad:  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles