Itaalias võeti ahistamissüüdistus tagasi, sest ohver oli «liiga vana»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlo Tavecchio.
Carlo Tavecchio. Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP / Scanpix

Prokurörid loobusid endise Itaalia jalgpalliliidu juhi vastu algatatud juurdlusest, sest leidsid, et ohver oli liiga vana, et teda oleks saanud heidutada.

Rooma prokuratuuri sel aastal koostatud raporti kohaselt on Itaalia jalgpalliliidu endise juhi Carlo Tavecchio vastu esitatud ahistamissüüdistused tõenäoliselt õiged, kuid juhtumi uurimine lõpetati, sest sellest teavitati võime liiga hilja.

Kuid Lazio naiste jalgpalliklubi presidendi Elisabetta Cortani kaebuste eiramise osas toodi välja veel üks põhjus: prokuröride arvates oli toona 50 aastane Cortani liiga vana ja Tavecchioga liialt tuttav, et ahistamise tõttu hirmu või allutamist tunda.

Tavecchio teenistus Itaalia jalgpalliliidu juhina lõppes eelmise aasta novembris pärast seda kui neljakordsed maailmameistrid ei suutnud isegi selle aasta maailmameistrivõistlustele kvalifitseeruda. Tavecchiot on sageli kritiseeritud ka tema rassistlike väljaütlemiste tõttu.

Cortani esitas Tavecchio vastu kaks kaebust 2017. aasta novembris. Tavecchio on juhtumite toimumist eitanud.

Cortani ei soovinud süüdistusi täpsustada, kuid lubas prokuratuurile esitatud kaebuse oma nime kasutades meedias avaldada, et õiglus jalule seada.

Tema advokaat Domenico Mariani märkis, et otsus juhtum lõpetada kaevatakse edasi, kuna juurdluse tulemusena ei ilmunud üksikasjadesse piisavalt selgust.

2014. aastal peatas UEFA kuueks kuuks Tavecchio tööloa rassistliku remargi tõttu. 2017. aastal tegi Tavecchio ettepaneku, et jalgpallistaadionitel võiks korraldada ka sületantsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles