Trump: ma võiks lõpetada Süüria sõja Putinilt teenet paludes (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump andis mõista, et ta võiks lahendada paljud maailma probleemid lihtsalt Venemaa riigipealt Vladimir Putinilt teenet paludes.

«Ma ei tegutse Venemaa huvides, ma olen USA eest väljas, aga kui Vladimir Putin istuks minu kõrval lauas mõne teise asemel ja me oleks tol õhtul Kanadas õhtust söönud, oleksin ma saanud öelda: «Kas sa saad mulle teene teha? Kas sa saaksid Süüriast välja tulla?», «Kas sa teeksid mulle teene ja tuleksid Ukrainast välja? Sa ei peaks seal olema. Lihtsalt tule ära»,» sõnas Trump intervjuus telekanalile Fox News vastuseks küsimusele, miks Trump arvab, et Venemaa võiks G7-ga uuesti liituda.

Eelmisel nädalal Kandas toimunud G7 kohtumisele lahkudes teatas Trump Valge Maja juures ajakirjanikele, et Venemaa tuleks uuesti juhtivate tööstusriikide laua taha lasta.

Kui Fox Newsi ankur päris Trumpilt, kas ta arvab endiselt, et Venemaa peaks G7-ga ühinema, vastas Trump: «Ma arvan, et mul oleks temaga (Putiniga) tõenäoliselt hea suhe, või oleks lihtsalt parem rääkida kui kellelegi telefoniga helistades.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles