Navalnõi taunis jalgpalli MM-i kõrgeid korralduskulusid

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi lahkumas neljapäeval kinnipidamisasutusest Moskvas.
Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi lahkumas neljapäeval kinnipidamisasutusest Moskvas. Foto: AP/Scanpix

Vene opositsioonijuht Aleksei Navalnõi mõistis neljapäeval hukka jalgpalli MM-i kõrged korralduskulud, väites, et suure osa finaalturniiri korraldamisele kulunud rahast riisusid president Vladimir Putinile lähedased ärimehed.

Navalnõi ütles pärast Vene jalgpallikoondise suureskoorilist võitu MM-i avamängus Saudi Araabia üle avaldatud videos, et tulemus oli "täiesti imeline".

"On suurepärane, et Venemaal on see jalgpallipidu, kuid ma ei mõista, miks see pidi maksma teile ja minule 14 miljardit dollarit," lausus opositsiooniaktivist, kes vabanes neljapäeval 30-päevase aresti järel vanglast.

Jalgpalli MM-i Venemaal korraldamise maksumust hinnatakse 13,2 miljardile USA dollarile.

"Tahaksin, et MM peetaks mõistliku rahasumma eest. Ma ei näe probleemi olla üheaegselt rõõmus Vene meeskonna võidu üle ja samal ajal vihane korruptsiooni peale," lausus Navalnõi.

Ta ründas Putinile lähedal seisvaid oligarhe, kes olid seotud MM-iks lennujaamade ja staadionite ehitusega, mainides Boriss ja Arkadi Rotenbergi ja Gennadi Timtšenkot, keda peetakse Putini üheks kõige lähemaks liitlaseks.

"Rotenbergid ja Timtšenko teenisid kümneid miljardeid rublasid. Kui ma ütlen teenisid, peate te sellest aru sama kui varastasid," sõnas opositsionäär. "Me mõistame suurepäraselt...need inimesed rikastusid MM-i abil fantastiliselt." 

Varem neljapäeval kirjutas Navalnõi Twitteris: "Olen pärast 30-päevast ärireisi taas teiega. Mul on hea meel olla vaba".

Navalnõile määrati kuu aega tagasi 30-päevane vanglakaristus loata meeleavalduste korraldamise eest mai algul enne Putini neljandaks ametiajaks presidendiks vannutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles