FBI direktor lubas tehtud vigu mitte korrata

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Christopher Wray.
USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Christopher Wray. Foto: AP/Scanpix

USA

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Christopher Wray aktsepteeris neljapäeval justiitsministeeriumi peainspektori raporti järeldusi FBI tegevuse kohta Hillary Clintonit puudutava juurdluse käsitlemisel ja lubas tehtud vigu mitte korrata.

Wray lubas, et FBI juhtkonna tasandil ja realiikmete seas korratakse uuesti üle, kuidas olla objektiivne ja kuidas vältida endise direktori James Comey ja teiste tehtud vigu.

Justiitsministeeriumi peainspektori järelevalve "teeb FBI tugevamaks ja tõstab avalikkuse turvalisust", sõnas ta.

"Me peame vastutama valikute eest, mida me teeme," lausus Wray, öeldes ka, et "miski selles raportis ei sea kahtluse alla terve FBI ausameelsust".

USA justiitsministeeriumi sisejuurdluse järel avaldatud raportis süüdistatakse Comey´t allumatuses seoses Hillary Clintonit puudutava juurdluse käsitlemisega 2016. aastal, kuid ei tuvastatud poliitilist kallutatust.

Ehkki sisejuurdlus ei tuvastanud Comey tegevuses poliitilist erapoolikust, tehakse selles FBI endisele direktorile tõsiseid etteheiteid. Talle pannakse süüks FBI reeglitest ja protseduuridest mööda minemist ning seda, et kaks tema alluvuses töötanud FBI agenti näitasid tahet "astuda ametlikke samme" vabariiklase Donald Trumpi võidušansside vähendamiseks presidendivalimistel.

Samas ei leidnud justiitsministeeriumi peainspektor eksimusi Comey 2016. aasta 5. juuli otsuses, et Clinton ei peaks välisministrina salastatud teabe erameilikontole paigutamise eest silmitsi seisma õigusemõistmisega. Clinton oli välisminister aastatel 2009-2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles