AT&T teatas Time Warneriga liitumise lõpuleviimisest

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AT&T ja Time Warneri logod New Yorgi börsi monitoril.
AT&T ja Time Warneri logod New Yorgi börsi monitoril. Foto: Reuters/ScanPix

USA äri

Telekomihiid AT&T teatas neljapäeval liitumisprotsessi lõpuleviimisest meedia- ja meelahutuskonglomeraadiga Time Warner.

USA föderaalkohus oli andnud kaks päeva varem AT&T-le loa võtta Time Warner 85 miljardi dollari eest üle. See oli tõsine tagasilöök president Donald Trumpi valitsusele selle esimeses trustidevastases kohtuasjas.

"Me hakkame pakkuma uut lähenemist sellele, kuidas meedia- ja meelelahutustööstus tarbijate, sisuloojate, levitajate ja reklaamijate jaoks töötama hakkab," ütles AT&T tegevjuht Randall Stephenson avalduses.

Ta märkis, et kahe suurfirma liitumine langeb ajale, kui video loomise, levitamise ja tarbimise viis on digitaalse sisu voogedastamise ja laia spektri internetiga seotud teenuste ajastul kiiresti muutumas.

"Sisu ja loominguline talent on Warner Bros.-is, HBO-s ja Turneris esmaklassiline. Ühendage see kõik AT&T tugevustega otse tarbijale teenuse pakkumisel, ning lisaks pakume me tarbijale eristatavat, kõrge kvaliteediga ja mobiilsust esikohale seadvat meelelahutuskogemust," lausus Stephenson.  

Liitumistehingu kohtus vaidlustanud justiitsministeeriumi ametnikud ei palunud kohtunikul liitumist apellatsiooni ajaks seisma panna, kuid neil on endiselt olemas võimalus otsus edasi kaevata.

Ringkonnakohtunik Richard Leon ütles teisipäeval, et valitsus ei suutnud täita endal lasuvat tõendamiskohustust, et USA suurima tasulise teleoperaatori ning meedia- ja meelelahutushiiu ühinemine kahjustaks konkurentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles