38 protsenti soomlannasid on hiljuti kogenud seksuaalset ahistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksuaalse ahistamise kaebus.
Seksuaalse ahistamise kaebus. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Soomes on viimase kahe aasta jooksul seksuaalset ahistamist kogenud 38 protsenti naistest ja 17 protsenti meestest, selgus sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi avaldatud küsitlusest.

Küsitlusest selgub, et seksuaalset ahistamist kogevad keskmisest oluliselt sagedamini alla 35-aastased naised. Sellesse vanusegruppi kuuluvatest naistest rohkem kui pooled ütlesid küsitluses, et on kogenud viimase kahe aasta jooksul seksuaalset väärkohtlemist.

Ministeerium on teinud võrdõiguslikkuse baromeetrit viimase 20 aasta jooksul kuus korda ning täna avaldatud andmed näitavad, et naiste vastu suunatud seksuaalset ahistamist esineb varasemast pisut rohkem.

Küsitlusest selgub ka, et rohkem kui pooled naistest ja veerand meestest on kogenud, et nende sugu tuli neile töökohal kahjuks. Naised tunnetavad, et eriti esineb seda palgakõnelustel. Meeste hinnangul on neil naistest raskem saada vanemapuhkust, eriti erasektoris.

Kaks kolmandikku Soome naistest ja pooled meestest tunnevad, et meeste positsioon ühiskonnas on naiste omast parem. Lisaks arvavad mehed naistest rohkem, et võrdõiguslikkus on juba saavutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles