USA hoiatab Põhja-Korea küberrünnakute eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad jälgivad Põhja-Korea küberrünnakuid.
Töötajad jälgivad Põhja-Korea küberrünnakuid. Foto: Yun Dong-jin / AP / Scanpix

USA Sisejulgeoleku osakond teatas, et nad on tuvastanud Põhja-Korea valitsuse korraldatud pahatahtliku küberrünnaku.

Rünnakut kirjeldav raport avaldati vaid mõned päevad pärast ajaloolist esmakohtumist president Donald Trumpi ja Põhja-Korea juhi Kim Jong-uni vahel.

Raporti valmimisse andsid oma panuse Sisejulgeoleku osakonna ja Föderaalse juurdlusbüroo töötajad teiste valitsusagentuuride toetusel.

Nad kirjeldasid Trooja tüüpi pahavara kasutamist Põhja-Korea poolt. See on tarkvara, mis on kirjutatud eesmärgiga kahjustada või teha töövõimetuks arvuteid ja arvutisüsteeme. 

Raporti sõnutsi kasutas Põhja-Korea pahavara, mida nimetatakse Typeframe'iks. USA valitsus nimetab Põhja-Korea pahatahtlikku kübertegevust Hidden Cobraks ehk varjatud kobraks.

Raportis öeldakse, et nad tahavad jagada informatsiooni laia ringiga, et võrguühenduse kaitsjatel oleks võimalik tuvastada Põhja-Korea küberrünnakute ohte ja vähendada neist tulenevat kahju.

USA valitsus on osutanud Põhja-Korea häkkerite tegevusele varemgi, kui need on rünnanud suuri rahvusvahelisi kontserne ja pahavaraga nakatanud tuhandeid arvuteid üle kogu maailma. Viimase 12 kuu jooksul on Sisejulgeku osakond avalikult käsitlenud Põhja-Kora küberrünnakuid 11 korral. Samuti usutakse, et Põhja-Korea oli kas täielikult või suurel määral WannaCry pahavara rünnaku taga, kui viraalselt levinud kood lukustas 2017. aastal sadu tuhandeid arvuteid ning andmete taastamiseks nõuti lunaraha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles