Migratsioon lõhestab Saksa konservatiive (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja siseminister Horst Seehofer ähvardavad lõplikult tülli minna.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja siseminister Horst Seehofer ähvardavad lõplikult tülli minna. Foto: Hayoung Jeon/EPA/Scanpix

Liidukantsler Angela Merkeli ees seisab tema ametiaja ehk suurim väljakutse, kuna Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) Baierimaa sõsarpartei koondub migratsiooniküsimuses üha enam rangemat kontrolli nõudva siseministri Horst Seehoferi selja taha ja kantsleri vastu.

Pärast CDU ja Baieri Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) erakorralisi kohtumisi teatas CSU piirkondlik liider Alexander Dobrindt, et toetab täielikult siseminister Seehoferi migratsiooniplaani.

Seehofer nõuab piiripolitseile õigust lükata tagasi isikut tõendavate dokumentideta migrandid ja need, kes on registreeritud juba mõnes teises Euroopa Liidu riigis. Merkel on selle välistanud ning kardab, et Euroopa Liidus nähtaks selles Saksamaa otsust keerata selg rändekoorma all vankuvatele Vahemere riikidele, nagu Itaalia ja Kreeka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles