Trumpi-Kimi kohtumine teeb Iisraeli välisministeeriumile muret (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Un ja Donald Trump.
Kim Jong-Un ja Donald Trump. Foto: Falos/Mega

Iisraeli välisministeeriumi siseraport reedab ametkonna mure USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri kim Jong-uni kohtumise pärast, mida valitsus on avalikult tervitanud.

Ministeeriumi teadusosakonna dokumendis, mis on saadetud laiali juudiriigi diplomaatidele üle maailma, öeldakse, et teisipäevane kohtumine tekitas küsimusi Põhja-Korea tuumadesarmeerimise lubaduse tõsiseltvõetavuse kohta, vahendas eratelekanal.

Kanal 10 ütles neljapäeva õhtul raportile viidates, et USA kohtumiseelsed avaldused «täieliku, pöördumatu ja kontrollitava» tuumadesarmeerimise vajadusest erinevad tublisti ühisavaldusest, kus viidatakse lihtsalt Põhja-Korea täielikule tuumavabaks muutmisele.

Iisraeli välisministeeriumi pressiesindaja kinnitas reedel AFP-le, et dokument on ehtne, kuid keeldus üksikasju lisamast.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu tervitas teisipäeval Trumpi «ajaloolist tippkohtumist» ja nimetas seda «tähtsaks sammuks Korea poolsaare tuumarelvadest vabastamise püüetes».

Välisministeeriumi dokumendis osutatakse ka Jaapani, Lõuna-Korea meedia ja USA kongressi kahtlusele Põhja-Korea siiruses.

«Hoolimata Trumpi kuulutusest, et Põhja-Korea poliitikas on oodata kiireid muutusi, on tee sisulistele muutustele - kui need üldse tulevad - pikk ja aeglane,» tsiteeris telekanal raportit.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles