WSJ: Trump ähvardas saata Jaapanisse 25 miljonit mehhiklast (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G7 riikide juhtide kohtumine Kanadas.
G7 riikide juhtide kohtumine Kanadas. Foto: JESCO DENZEL / AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ähvardas eelmisel nädalal G7 tippkohtumisel Jaapani peaministrit Shinzo Abet, et võib saata talle 25 miljonit mehhiklast, vahendas ajaleht Wall Street Journal kohtumisel viibinud Euroopa ametnikke.

Maailma juhtivate tööstusriikide kohtumine lõppes sellega, et USA president lükkas tagasi üksmeelselt vastu võetud ühisavalduse ja ründas süüdistustega võõrustajat, Kanada peaministrit Justin Trudeaud.

Kulisside taga tegi Trump teiste liidrite kohkumuseks veel nii mõnegi jämeda avalduse. Näiteks olevat ta rääkinud migratsioonist kui Euroopa suurest probleemist ja öelnud Abele: «Shinzo, sinul seda probleemi ei ole, aga ma võin saata sulle 25 miljonit mehhiklast ja sa oled varsti ametist lahti.»

Kui jutuks tulid Iraan ja terrorism, pöördus Trump Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni poole: «Sina peaksid seda teadma, Emmanuel, sest kõik terroristid on Pariisis.»

Euroopa Komisjoni presidenti Jean-Claude Junckerit nimetas Trump korduvalt «jõhkraks mõrtsukaks» miljarditesse dollaritesse ulatuvate trahvide tõttu, mis Euroopa Liit on USA tehnoloogiafirmadele määranud.

Trump ise lükkas reedel jutud G7 kohtumise lahkhelidest tagasi kui võltsuudised ja väitisTwitteris postitatud fotode najal, et tema sai kõigi liidritega hästi läbi.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles