Pildid ja video: kuulsas Glasgow kunstikoolis puhkes öösel suur tulekahju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šotimaal, kuulsas Glasgow kunstikoolis puhkes ööl vastu tänast tulekahju.

Hoones käisid parajasti ulatuslikud renoveerimistööd nelja aasta taguse tulekahju tagajärgede likvideerimiseks.

Tuletõrje jõudis sündmuspaigale kell 23.20, hoonest paiskusid välja leegid ja tõusis paksu suitsu. Tuletõrje teatel ükski inimene kannatada ei saanud.

Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon ütles, et tema süda tilgub armsa Glasgow kunstikooli pärast verd. «See on tõesti väga tõsine olukord,» sõnas ta.

Ümberkaudsed elanikud evakueeriti kodudest. Uudisteagentuuri Press Association andmetel levis tuli ka läheduses asuvasse ülikoolilinnakusse ja süttis üks ööklubi. Tulekahju kuma oli näha kogu kesklinnas.

Arhitekt Charles Rennie Mackintoshi käe all 1909. aastal valminud art nouveau stiilis liivakivihoone, mille Briti arhitektid valisid 2009. aastal viimase 175 aasta parimaks ehitiseks Suurbritannias, sai 2014. aasta mais tules tõsiselt kannatada.

Täna ütlesid pealtnägijad BBC-le, et seekord näeb pilt välja palju hullem kui toona. Šoti tuletõrje- ja päästeteenistuse ülema asetäitja Iain Bushell ütles, et tule kustutamine võtab ilmselt aega ning tuletõrjujad seisavad silmitsi «äärmiselt keeruka juhtumiga».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles