Fotod: Eiffeli torni juurde ehitatakse terrorirünnakute ärahoidmiseks võimas tara (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisi Eiffeli torni ümber ehitatakse tara terrorirünnakute ärahoidmiseks.

2016. aasta juunis püstitati turistide seas populaarse maamärgi ümber ajutised aiad, kuid nüüd asendatakse need püsivama konstruktsiooniga, mis peaks ka visuaalselt meeldivama väljanägemisega olema.

Prantsusmaal on alates 2015. aastast hukkunud terrorirünnakutes üle 240 inimese. Eiffeli torni piirav tara peaks valmis saama juuli keskel ja maksma ligi 35 miljonit eurot. Torni remonditakse 2024. aasta olümpiamänge silmas pidades, tööd lähevad maksma umbes 300 miljonit eurot.

Torni ümber püstitatakse kahele küljele kuulikindlast klaasist seinad, mille paksuseks on 6,5 sentimeetrit. Iga kolme meetri kõrgune paneel kaalub 1,5 tonni ning kokku läheb vaja 450 paneeli. Autorünnakute vältimiseks paigaldatakse klaasist seinte ette 420 lisatõket. Kahele küljele paigaldatakse aiad.

Torni all asuv plats on avalikkusele alates 2016. aastast suletud olnud ning seal patrullivad pidevalt terrorivastased üksused.

Video: AFP/Youtube

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles