Itaalia siseminister ei kavatse lubada järgmistel päästelaevadel migrantidega randuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia rannavalvepaat Aquariuse juures.
Itaalia rannavalvepaat Aquariuse juures. Foto: Salvatore Cavalli / AP / Scanpix

Itaalia siseminister Matteo Salvini hoiatas täna Liibüa rannikul tegutsevat päästemissiooni, et ei luba laeval «inimlastiga» Itaalias randuda.

Eelmisel nädalal ei lubanud Itaalia uus parempoolne ja immigratsioonivastane valitsus sadamasse Prantsuse vabaühenduse päästelaeva Aquarius, mille pardal oli 629 migranti. Sellest tõusis tüli ja terav sõnavahetus Prantsusmaaga. Seejärel pakkus Hispaania, et tema võtab Aquariuse vastu, ja homme peaks see jõudma Valencia sadamasse.

Matteo Salvini.
Matteo Salvini. Foto: Marco Alpozzi / LAPRESSE / Scanpix

Salvini ei ole sisserändajate asjus meelt muutnud, vaid ütles Facebookis: «Sellal kui Aquarius seilab Hispaania poole, on Liibüa ranniku lähistele saabunud kaks teist Hollandi vabaühenduse alust (Lifeline ja Seefuchs), ning ootavad oma inimlasti, kuni smugeldajad on nad hüljanud.»

«Võtku need inimesed teatavaks, et Itaalia ei taha enam osaleda selles varjatud immigratsiooniäris ja neil tuleb otsida teisi sadamaid, kuhu minna,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles