Trumpi endine kampaaniajuht saadeti vanglasse (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Manafort saabub kohtusse.
Paul Manafort saabub kohtusse. Foto: Brendan Smialowski / AFP / Scanpix

USA president Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort saadeti kuni kohtuprotsessini vanglasse. Manaforti süüdistatakse tunnistajate mõjutamises.

Pikaaegne vabariiklaste toetaja ja ärimees Paul Manafort on juurdlusalune eriproküror Robert Muelleri uurimises. Mueller uurib Trumpi presidendikampaaniat ja Venemaa mõjutustegevust olemasolu ning määra. Varasemalt on Manaforti süüdistatud rahaliste vahendite ebasobivas kasutuses, sealhulgas vandenõus rahapesuks.

Manafort väitis, et pole neis kuritegudes süüdi. Siiani on ta olnud koduarestis Virginias, elektrooniliste vahendite jälgimise all. 

Eelmisel nädalal esitas Mueller talle süüdistuse selle kaasuse tunnistajate mõjutamises. Kuigi Manafort eitas süüd, võttis Washingtoni kohtuni Amy Berman Jackson kautsjoni tagasi ja saatis Manaforti vanglasse.

«Mul pole selleks mingit soovi, aga ma ei saa silmi kõrvale pöörata. Te olete rikkunud endale pandud usaldust,» ütleks kohtunik Manafortile.

Samuti on Manafortile esitatud süüdistus, et ta maksis endistele kõrgetele Euroopa poliitikutele salaja üle kahe miljoni euro, et nad teeksid lobitööd Ukraina toonase Viktor Janukovõtši toetuseks. Manafort töötas Janukovõtsi heaks aastatel 2006-2014. Miljardärist Janukovõtši selja taga seisis Moskva ja suur osa Euroopast suhtus temasse Kremli-meelse poliitika ja korruptsioonisüüdistuste tõttu umbusuga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles