Nigeerias hukkus Boko Harami käe läbi 31 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami rünnakud on Nigeeria kirdeosas tavalised.
Boko Harami rünnakud on Nigeeria kirdeosas tavalised. Foto: AUDU MARTE / AFP / Scanpix

Arvatavad Boko Harami džihadistid tapsid Nigeeria kirdeosas eile kahe enesetapuplahvatuse ja mürsurünnakuga vähemalt 31 inimest, ütlesid kohalikud võimud täna.

Plahvatused kärgatasid Borno osariigi Damboa linnas Shuwari ja Abachari linnajaos kell 22.45 (Eesti aeg pühapäeval kell 00.45).

Rünnaku sihtmärgiks olid Eid al-Fitri pühade pidustustelt naasvad inimesed. Rünnakut seostatakse äärmusrühmitusega Boko Haram.

Pärast plahvatusi tulistasid arvatavad džihadistid sündmuskohale kogunenud rahvahulga pihta mürske, tappes veel mitu inimest.

«Damboas oli eile õhtul kaks enesetapurünnakut ja mürsuplahvatused, milles sai surma 31 inimest ja veel mitu vigastada,» ütles kohaliku omakaitse juht Babakura Kolo pühapäeval.

«Ei tarvitse öeldagi, et see on Boko Harami kätetöö,» lisas ta.

Ohvrite arv võib veel suureneda, sest mitmed inimesed on raskelt haavatud.

Boko Haram on Nigeeria kirdeosas vägivalda külvanud juba üheksa aastat. Enesetapurünnakuid tehakse mošeedes, turgudel ja põgenikelaagrites, sageli kasutatakse selleks noori tüdrukuid.

Nigeeria president Muhammadu Buhari tuli 2015. aastal võimule lubadusega panna piir Boko Harami tegevusele, kuid seni ei ole see õnnestunud. Džihadistid jätkavad oma rünnakutega, mille sihtmärkideks on nii tsiviilisikud kui ka korrakaitsjad.  

1. mail tapeti vähemalt 86 inimest kahes enesetapurünnakus, mis sihtisid mošeed ja kohalikku turgu Mubi linnas Adamawa maakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles