Horvaatia rannikul on uppumas kaubalaev (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Carlos Santos / PantherMedia / Scanpix

Horvaatia ranniku lähedal on põhja minemas Türgi lipu all seilanud kaubalaev ning selle 13-liikmelist meeskonda evakueeritakse, teatas Horvaatia transpordiministeerium.

Laev on põhja minemas Visi saarest põhjas Aadria mere keskel.

Varahommikul leidis merevesi pääsu mootoriruumi. Kohe alustati Horvaatia ja Itaalia koostööl meeskonna päästmisega. 

Itaalia naftatanker Valcadore oli samal ajal Türgi laevast nelja meremiili kaugusel, mistõttu suunati see Haksa-nimelist laeva päästma. Samuti saabusid sündmuskohale Horvaatia Spliti sadamavalitsus ja merepolitsei.

Evakueerimine algas Eesti aja järgi täna hommikul kell 7.05. Laeva meeskonda kuulub üksteist türklast ja kaks indialast ning vigastatuid seni pole, ütles ministeerium.

Lisaks pole seni tuvastatud, et laevast lekiks midagi vette. Võimaliku saaste vältimiseks võeti kasutusele ettevaatusabinõud, lisas ministeerium.

Laeva pardal on 70 tonni kütust ja määrdeaineid ning 3000 tonni looduslikku magneesiumkarbonaati ehk magnesiiti, mida kasutatakse kõrge kuumustaluvusega materjalide tootmisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles