Itaalia siseminister: Hispaania võtku «veel 66 629» põgenikku (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matteo Salvini rahvakoosolekul.
Matteo Salvini rahvakoosolekul. Foto: Fabio Delfino/LaPresseFoto LaPresse / Scanpix

Loodetavasti võtab Hispaania vastu «veel 66 629» põgenikku, ütles Itaalia siseminister Matteo Salvini. 

Matteo Salvini pidas toetajate ees kihutuskoosolekut ning tänas Hispaaniat Vahemerelt 9. juunil päästetud 629 migrandi vastuvõtmise eest. Loodetavasti võtab Hispaania «veel 66 629», lisas ta.

Hispaania lubas eelmisel nädalal oma sadamas maabuda erakätesse kuuluval abilaeval Aquarius, millel Malta ja Itaalia ei lubanud oma sadamates maabuda.

Kui Prantsusmaa, Malta, Portugal ja teised Euroopa riigid võtaksid samuti vastu smugeldajate laevadelt päästetud migrante, siis «oleksime rõõmsamad», ütles Salvini.

«Arvestades seda, et meie maksame, siis võtame vastu need, kes väärivad vastu võtmist,» lausus Salvini viitega rahalistele kuludele.

Itaaliasse on viimastel aastatel saabunud umbes 600 000 päästetud paadipõgenikku

Hispaania: EL peab immigratsiooni reformima

Abilaeva Aquarius juhtum peab sundima Euroopa Liitu reformima oma immigratsioonipoliitikat, ütles Hispaania migratsiooniminister pühapäeval.

EL peab tunnistama, et vajab immigratsioonipoliitikat, mida praegune aeg nõuab, lausus Magdalena Valerio raadiole Cope.

Hispaania peaminister Pedro Sanchez pakkus Aquariuse päästetud 630 migrandile võimaluse maabuda, sest neid inimesi ei saanud jätta triivima Vahemerele, kus nad võivad silmitsi seista isegi surmaga, lisas Valerio.

Hispaania võttis migrandid vastu pärast seda, kui Itaalia ja Malta keeldusid sama tegemast. Aquarius maabus pühapäeval Valencias.

Immigratsioon saab olema 28.-29. juunil toimuva EL-i tippkohtumise üks peateemadest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles