Süüria õhulöögis on hukkunud 52 inimest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusmeelsed võitlejad Deir Ezzoris.
Süüria valitsusmeelsed võitlejad Deir Ezzoris. Foto: STRINGER / AFP

Süüria võimude teatel tegid USA juhitud liitlased õhulöögi valitsusvägede positsioonide pihta riigi idaosas asuvas Al-Hari piirkonnas, milles hukkus 52 inimest. USA on õhulööki eitanud.

«Ameerika koalitsiooni sõjalennuk pommitas meie sõjaväe positsioone Deir Ezzori provintsis asuvas Al-Hari piirkonnas,» edastas ööl vastu tänast riiklik uudisteagentuur SANA. Al-Hari jääb Al-Bukamali linnast kagusse.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse sõnul hukkus õhurünnakus valitsusvägedele 52 sõjaväelast.

«Nende seas on vähemalt 36 iraaklast ja 16 süürlast, nende seas sõdurid ja kuu lojaalse relvajõu võitlejad,» lausus vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

USA juhitav rahvusvaheline koalitsioon lükkas tagasi Süüria valitsuse süüdistused ohvriterohke õhulöögi korraldamises.

Deir Ezzori provintsis võitlevad sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) riismetega nii USA juhitud liitlased ja Venemaa toetatud Süüria valitsusväed.

Süüria armee tõrjus eelmisel täna pühasõdalased välja Süüria-Iraagi piiril asuvast Albu Kamali linnast, millest nad suure osa mõned päevad varem vallutasid. IS vallutas kiire rünnakuga osa Albu Kamali linnast, enda kätte võeti mitu linnaosa. Pealetungiks kasutati vähemalt kümmet enesetapuvõitlejat.

Tegemist oli IS-i suurima rünnakuga Deir Ezzori provintsis paiknevas Albu Kamalis pärast seda, kui linn 2017. aasta novembris valitsusvägedele kaotati. Kui valitsusele lojaalsed võitlejad üritasid džihadiste ümber piirata, põgenesid nad Süüria tohutusse Badiya kõrbe, mis laiub riigi keskosast Iraagi piirini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles