Opositsiooniliikmeid Moskva linnapeaks kandideerima ei lubata (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kremlile.
Vaade Kremlile. Foto: Adam Davy / EMPICS Sport / Scanpix

Moskva võimud keelasid väidetavalt kolmel opositsiooniliikmel linnapeale Sergei Sobjaninile valimistel konkurentsi pakkumast.

2013. aastal korraldas Aleksei Navalnõi tugeva rohujuuretasandi kampaania, suutes kaotada nn munitsipaalfiltri, millega sunniti linnapeakandidaatidelt koguma kremlimeelsete Moskva linnavalitsuse toetusallkirjasid.

Sel korral anonüümseks jäänud Kremli ametniku ja linnapea kampaaniameeskonna liikme sõnul säärast asja ei lubata.

Anonüümsete allikate sõnul «ei vaja» linnapea oponente nagu praegused linnavalitsuse liikmed Ilja Jašin või Dmitri Gudkov, lisaks keelati kandideerimine homoseksuaalsel ajakirjanikul Anton Krasovskil.

Teise allika sõnul on tarvis, et 9. septembri kampaania oleks «igavate» kandidaatidega, sest võimukoridorides on vastu võetud otsus «huvitavat» kampaaniat vältida. Lisaks väideti, et kolm mainitud kandidaati oleksid kasutud hääletusaktiivsuse suurendamiseks.

Jašin keeldus teateid kommenteerimast, Krasovski sõnul ei ole ta linnavalitsuse plaanidest teadlik.

Gudkov teatas Telegramis, et üritab siiski kandidatuuri üles seada. «Linnavalitsuse asi ei ole otsustada, keda valimistele lubada,» lausus Gudkov. «Lisaks on mul plaan B.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles