Giuliani: Muelleri uurimist tuleks uurida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi advokaat Rudy Giuliani.
Donald Trumpi advokaat Rudy Giuliani. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix

USA eriprokuröri Robert Muelleri uurimist tuleks uurida, sest Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endise juhi James Comey ajal alanud uurimine oli algusest peale kallutatud, ütles USA presidendi Donald Trumpi advokaat Rudy Giuliani.

«Tahame, et Muelleri juurdlust uuritaks samamoodi nagu Trumpi valitsust on uuritud,» ütles Giuliani telekanalile CNN.

Giuliani sõnul on aeg uurida uurijaid, lausus ta hiljem telekanalile CBS.

Giuliani avaldus oli üks mitmest, millega president ja tema advokaadid ründavad Muelleri uurimist, mis tundub lähenevat lõpule.

Mueller uurib, kas Trumpi valimiskampaania ja Venemaa vahel oli kokkumängu 2016. aasta USA presidendivalimistel.

Giuliani sõnul pole Trumpil praegu kavas anda armu Venemaa valimissekkumise juurdlusega seotud inimestele, kuid võib seda teha, kui Muelleri töö on läbi.

«Armu andmine pole hetkel vajalik ning võib ähmastada praegu väga selget pilti äärmiselt ebaõiglasest uurimisest, millega pole seotud mitte mingit kuritegelikkust,» ütles Giuliani.

Giuliani sõnul on Trumpil jätkuvalt õigus armu anda ja ta võib seda teha pärast seda, kui Mueller on oma uurimisraporti valmis saanud ja inimesi on koheldud ebaõiglaselt.

Paul Manafort.
Paul Manafort. Foto: Mandel Ngan / AFP

USA föderaalkohtunik tühistas reedel Trumpi endisele kampaaniajuhile Paul Manafortile määratud koduaresti ja saatis ta enne eelseisvat kohtuprotsessi vangi.

Manaforti süüdistatakse muu hulgas rahapesus, maksu- ja pangapettuses ja tegutsemises välisriigi valitsuse lobistina ilma nõutud registreerimiseta. Ta oli koduarestis miljonite dollarite suuruse kautsjoni vastu. Vangistamise põhjustas süüdistus, et ta üritas mõjutada tunnistajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles