Peterburis keelati MM-i diskrimineerimisvastase keskuse avamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi jalgpallihuvilised.
Peterburi jalgpallihuvilised. Foto: EPA/ETIENNE LAURENT/SCANPIX

Peterburis etniliste ja seksuaalvähemuste kaitseks kavandatud keskus ei saanudki uksi avada, sest kinnisvaraomanik taganes viimasel hetkel lepingust.

Etniliste ja seksuaalvähemuste kaitseks kavandatud diskrimineerimisvastane keskus pidi Peterburis uksed avama jalgpalli MM-i esimesel päeval. Euroopa rassismivastase jalgpalliühenduse kavandatud keskus pidi saama kohaks, kus arutada inimõiguste, rassismi ja seksuaalvähemuste olukorda Venemaal.

Projekti koordineerija Alfred Miniahmetovi sõnul tõstis plaanitava keskuse majaomanik inimõiguslased 12 tundi enne avamist tänavale.

«Üürileandja tühistas lepingu ruumidele, kus me pidime tööle hakkama. Meile öeldi ebaviisakalt, et me lahkuksime,» sõnas Miniahmetov. Tema sõnul oli samm tõenäoliselt poliitiliselt motiveeritud ja selle eesmärk on segada rühmituse edasist tööd.

Miniahmetovi sõnul on ka varem kinnisvaralepinguid lühikese etteteatamisega tühistatud, kuid tema sõnul kohaneb rühmitus muutunud oludega kiiresti.

«Me teame, kust ruume leida, kahtlemata avame uksed,» lisas ta. «Me oleme juba uued ruumid leidnud ja avame litsalt teises asukohas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles