EL pikendas Krimmi-sanktsioone Venemaale (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha paraad Sevastopolis.
Võidupüha paraad Sevastopolis. Foto: Aleksei Malgavko / Sputnik / Scanpix

Euroopa Liit pikendas veel aastaks Venemaale Krimmi annekteerimise eest kehtestatud sanktsioone.

«18. juunil 2018 pikendas nõukogu piirangumeetmeid Venemaale Krimmi ja Sevastopoli annekteerimise eest 23. juunini 2019,» ilmus täna teade EL-i nõukogu veebilehel.

«Neli aastat pärast Krimmi Autonoomse Vabariigi ja Sevastopoli linna ebaseaduslikku annekteerimist Vene Föderatsiooni poolt kinnitab EL, et ei tunnusta ja mõistab hukka selle rahvusvahelise õiguse rikkumise,» lisati teates.

Need piirangud keelavad muuseas Krimmi toiduainete sisseveo ja investeerimise sinna, mis tähendab eurooplaste ja nende firmade jaoks keeldu soetada Krimmi kinnisvara, rahastada sealseid ettevõtteid ja teenindada tarneid sinna.

«Need meetmed kehtivad EL-i kodanikele ja EL-is asutatud ettevõtetele. Nende toime piirdub Krimmi ja Sevastopoliga,» seisis teates.

Lisaks näevad meetmed ette keeldu teenustele, mis seonduvad turismiteenustega Krimmis ja Sevastopolis, hulga nafta ja muude maarete otsingu ja ammutamise, transpordi, telekommunikatsiooni ja energeetikavaldkonna kaupade ja tehnoloogiate eksportimist poolsaarele.

«Keelatud on anda tehnoloogilist abi ning teostada vahendus-, ehitus- või ehitusteenuseid, mis seonduvad nende valdkondade taristuga,» lisati EL-i nõukogus.

Lisaks Krimmiga seotud sanktsioonidele on EL kehtestanud sanktsioonid Ukraina suveräänsuse rikkumisega seotud isikutele ning majandussanktsioonid Venemaale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles