Lõuna-Korea harjutab kaitset Jaapani rünnaku vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea õppused Dokdo saarte juures.
Lõuna-Korea õppused Dokdo saarte juures. Foto: JO YONG-HAK / REUTERS / SCANPIX

Lõuna-Korea alustas täna kahepäevast õppust, mille käigus harjutatakse riigi idaranniku vaidlusaluste Dokdo saarte kaitsmist Jaapani ebatõenäolise rünnaku eest.

Õppus algas mõni päev pärast seda, kui Ühendriikide president Donald Trump teatas USA ja Lõuna-Korea pikaajaliste ühisõppuste peatamisest, nimetades neid kulukateks ja provokatiivseteks.

Kahepäevasel õppusel osaleb Souli kaitseministeeriumi teatel kuus laeva ja seitse lennukit. Merejalaväe üksus randub õppuse käigus kaljustel saartel, kus elab umbes 40 inimest, peamiselt julgeolekutöötajad.

Dokdo saared.
Dokdo saared. Foto: YONHAP / AFP

«Dokdo kaitseõppus on regulaarne treening, mille käigus harjutatakse võõrvägede invasiooni ärahoidmist,» ütles kaitseministeeriumi esindaja Choi Hyun-soo.

Jaapani välisministeeriumi teatel esitas Tokyo seoses õppustega Soulile jõulise protesti.

Jaapanis Takeshima saartena tuntud saared on Lõuna-Korea kontrolli all alates 1945. aastast, kui Korea poolsaarel lõppes Jaapani 35-aastane okupatsioon.

Tokyo nõudleb saari endale ja süüdistab Souli nende okupeerimises.

Lõuna-Korea korraldas Dokdo saarte kaitsmise õppuse esmakordselt 1986. aastal ning alates 2003. aastast on pidanud neid kaks korda aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles