Poola ametnikud tunnistasid lõpuks, et Kaczyński seisund oli eluohtlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seaduse ja Õigluse (PiS) juht Jarosław Kaczyński tänavu aprillis.
Seaduse ja Õigluse (PiS) juht Jarosław Kaczyński tänavu aprillis. Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS / Scanpix

Poola valitsusringkondades kasvavad spekulatsioonid võimaliku juhivahetuse üle valitsevas Seaduse ja Õigluse (PiS) parteis, sest ametiisikute kinnitusel polnud erakonna juht Jarosław Kaczyński haiglas põlvevigastuse, vaid eluohtliku seisundi tõttu.

Kaczyński on olnud avalikkuse vaateväljast eemal alates aprilli lõpust, algul teatasid ametiisikud, et selle põhjus on parema põlve osteoartriit, kirjutas Politico.

«Jarosław Kaczyński tervislik seisund oli säärane, et haiglasse minemata jätmine oleks seadnud ohtu tema elu,» ütles Poola terviseminister Łukasz Szumowski nüüd aga usutluses Poola raadiole.

Avaldust kinnitas üksikasju täpsustamata ka PiSi kõneisik Beata Mazurek.

Esmaspäeval 69-aastaseks saav Kaczyński oli haiglas üle kuu ja pääses koju 8. juunil. Ta ei osalenud laupäeval oma 2010. aasta lennukatastroofis hukkunud presidendist kaksikvenna Lech Kaczyński ausamba avamisel Szczecinis.

Infot Kaczyński tervisliku seisundi kohta on hoitud rangelt saladuses, kuid tema puudumine on tekitanud spekulatsioone võimaliku järeltulija üle. Aruteludele andis esmaspäeval terava vastulöögi siseminister Joachim Brudziński, kes ütles, et kõigil, kes unistavad Kaczyński asemele astumisest, peab olema «väga pikk kannatus».

«Partei esimees kontrollib täielikult erakonnas toimuvat ega kavatse erru minna,» ütles PiSi aseesimees ja Kaczyński lähedane liitlane teleusutluses.

PiS on Poolas võimul alates 2015. aasta novembrist ning kuigi Kaczyńskil ei ole valitsuses ametlikku rolli, peetakse teda riigi tegelikuks liidriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles