Kim on taas visiidil Hiinas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un ja Xi Jinping maikuu kohtumisel tehtud fotol.
Kim Jong-un ja Xi Jinping maikuu kohtumisel tehtud fotol. Foto: KCNA VIA KNS / AFP

Põhja-Korea liider Kim Jong-un kohtub täna Hiina presidendi Xi Jinpingiga. Tegemist on juba Kimi kolmanda visiidiga Pekingisse.

Meedia andmetel annab Kim hiinlastele muu hulgas ülevaate oma kohtumisest USA presidendi Donald Trumpiga.

Väljaande informatsiooni kohaselt lendab Kim Pekingisse ja asjakohaste julgeolekumeetmetega on juba alustatud.

Ajalehe hinnangul soovib Kim ühtlasi võimalikult kiiret leevendust riigile kehtestatud sanktsioonidele ja otsib sellele Hiina toetust.

Lõuna-Korea teatas eile, et Põhja-Korea vastaseid sanktsioone võib leevendada ka enne riigi täielikku tuumavabadust juhul, kui Pyongyang astub olulisi samme tuumadesarmeerimise suunas.

«Meie seisukoht on, et sanktsioonid peavad jääma jõusse, kuni Põhja-Korea astub tuumadesarmeerimise suunas sisulisi ja olulisi samme,» ütles Lõuna-Korea välisminister Kang Kyung-wha ajakirjanikele. Kang lisas, et Souli ja Washingtoni suur pilt on ühesugune ja riigid jätkavad tihedaid konsultatsioone.

Hiina välisministeerium pakkus eelmisel nädalal, et ÜRO Julgeolekunõukogu, mis võttis eelmisel aastal vastu mitu karmi Pyongyangi-vastaste sanktsioonide paketti, võiks kaaluda Põhja-Korea majandusliku karistamise leevendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles