Valge Maja kaitses perede eraldamise poliitikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McAlleni asüülikeskus Texases.
McAlleni asüülikeskus Texases. Foto: Handout / AFP / Scanpix

President Donald Trumpi administratsioon ei nõustu taganema karmi kriitikat saanud migratsioonipoliitikast, mille kohaselt eraldatakse illegaalsete piiriületajate lapsed nende peredest.

«See on demokraatide süü, et nad on piirivalve ja kuritegevuse osas nõrgad ja ebaefektiivsed,» teatas Trump eile Twitteris, süüdistades vastasparteid enda erakonna poliitikas. «Öelge neile, kui paljud inimesed on endast väljas kuritegevuse tõttu, mis saab alguse illegaalsest immigratsioonist. Muutke seadusi!»

Trump tõrjus migratsioonipoliitikale osaks saanud kriitikat eilsel kohtumisel kosmoseosakonnaga, öeldes, et perede eraldamine on väga kurb, kuid demokraatide vastuseisu tõttu ei saa valitsus midagi tehtud.

Samal ajal kaitsesid justiitsminister Jeff Sessions ja sisejulgeoleku minister Kirstjen Nielsen laste eraldamise poliitikat New Orleansis toimunud Šerifite Riikliku Liidu kohtumisel.

«Me ei saa lubada endale luksust teeselda, et kõik indiviidid, kes siia riiki perekondlike üksustena sisenevad, on ka tegelikkuses perekonnad,» lausus Nielsen. «Me peame oma tööd tegema. Me ei vabanda oma töö tegemise eest. Me oleme vandunud seda ülesannet täita. Sellel administratsioonil on lihtne sõnum. Kui te ebaseaduslikult piiri ületate, siis me karistame teid.»

Nädalavahetusel võttis laste eraldamise vastu sõna üha enam vabariiklasi, et anda Valgele Majale tõuget senise poliitika muutmiseks. Praktika on hukka mõistnud ka kõik elusolevad esileedid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles