Hispaania kuninga õemees kannab karistust naistevanglas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningas Felipe VII õemees Iñaki Urdangarin Palma de Mallorca kohtuhoone ees.
Kuningas Felipe VII õemees Iñaki Urdangarin Palma de Mallorca kohtuhoone ees. Foto: ENRIQUE CALVO / REUTERS / SCANPIX

Korruptsioonis süüdi mõistetud kuningas Felipe VII õemees Iñaki Urdangarin valis karistuse kandmiseks väikese naistevangla.

Eelmisel nädalal apellatsioonikohtus kaotajaks jäänud printsess Cristina abikaasa Iñaki Urdangarin alustas karistuse kandmist Madridist 100 kilomeetrit idas asuvas Brieva vanglas.

Tegu on ebatavalise valikuga, sest tegu on väikese kinnipidamisasutusega, kus kannavad karistust eranditult naised. Samuti ei ole seal kuigi palju võimalusi sportimiseks või vaba aja veetmiseks, mis on endise käsipalluri kohta huvitav valik.

Kuigi vanglal on neli kongi meeste tarbeks, lahkus viimane meessoost kinnipeetav sealt 2005. aastal.

Urdangarin saab kongi televiisori ja võimaluse naistetiivas asuvast raamatukogust raamatuid laenutada. Teda hakkab valvama korraga üks valvur ning tema perel ja sõpradel lubatakse teda külastada ühel korral nädalas.

Allikate sõnul muudab Urdangarini valik vanglaametnike elu lihtsamaks, sest suuremas kinnipidamisasutuses oleks kuulsuse turvamiseks vaja olnud võtta kasutusele täiendavaid turvameetmeid.

Urdangarinile mõisteti mittetulundusühingu raha omastamise eest viie aasta ja kümne kuu pikkune vangistus.

Juhtumiga seoses kohustati ka printsess Cristinat maksma 265 088 euro suurust trahvi abikaasa maksupettuste kaudu rikastumise eest. Samuti võeti Urdangarinilt Palma de Mallorca hertsogi tiitel.

Tegu oli esimese juhtumiga demokraatia taastamisest alates 1978. aastal, mil mõnele Hispaania kuningapere liikmele on määratud kriminaalkaristus. Varem kandis endine Palma de Mallorca hertsog tingimisi vangistust oma perekonna Šveitsi kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles