Salvini: loeme romad üle, kuid kahjuks peab seaduslikud isikud riiki jätma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matteo Salvini.
Matteo Salvini. Foto: Marco Alpozzi / LAPRESSE / Scanpix

Itaalia siseminister Matteo Salvini teatas, et riik hakkab koostama registrit Itaalia romapopulatsiooni kohta ning saadab illegaalsed riigis viibijad maalt välja.

Paremäärmusliku Liiga liider ja Itaalia siseminister Salvini teatas, et riik hakkab koostama registrit romade populatsiooni kohta ning saadab ebaseaduslikult riigis viibijad maalt välja. Salvini märkis, et kahjuks on valitsus sunnitud Itaalia kodakondsusega romad riiki jätma.

«Ma palusin siseministeeriumil koostada toimik romade küsimuse kohta Itaalias,» lausus Salvini ringhäälingule TeleLombardia. Ta lisas, et toimik kajastab romade populatsiooni Itaalias ja näitab seda, «kes, kuidas ja kui palju» romasid riigis elab.

«Kahjuks tuleb Itaalia romad Itaaliasse jätta,» märkis minister. Itaalias elab hinnanguliselt 100 000-180 000 romat.

Salvini sõnad tõid kaasa kriitika inimõiguslastelt ja opositsioonipoliitikutelt. «Tee loendusest koonduslaagrini on lühike. Nähtavasti otsustas Salvini tähistada rassiseaduste 80. aastapäeva,» märkis Demokraatliku Partei aseesimees Chiara Gribaudo Mussolini-aegsetele seadustele viidates.

«Siseminister ei paista teadvat, et rahvaloendus etnilisel baasil ei ole seadusega lubatud,» sõnas roma õiguste eest seisva ühenduse Associazione 21 Luglio juhataja Carlo Stasolla.

Vastuseks kommentaaridele kirjutas Salvini Twitteris: «Keegi räägib, et on šokeeritud? Miks? Mulle tundub, et neile vaestele lastele õpetatakse varastama ja seadust rikkuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles