Iraak lõpetas Soomest väljasaadetute tagasivõtmise (3)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomest vabatahtlikult Iraaki naasnud asüülitaotlejad ootamas oma pagasit Bagdadi lennujaamas. Vabatahtlikult lahkunutele maksab Soome kuni 1500 eurot toetust.
Soomest vabatahtlikult Iraaki naasnud asüülitaotlejad ootamas oma pagasit Bagdadi lennujaamas. Vabatahtlikult lahkunutele maksab Soome kuni 1500 eurot toetust. Foto: KHALID AL-MOUSILY/REUTERS/SCANPIX

Soomes varjupaigata jäänud Iraagi kodanike niigi vaevaline kodumaale tagasisaatmine lõppes täielikult, sest Iraagi võimud keelduvad Bagdadi saabunuid riiki lubamast ja lähetavad nad tagasi Helsingisse.

Toimuvast Soome rahvusringhäälingule YLE rääkinud põgenikke abistava mittetulundusühingu Õigus Elada aktivisti Yasmin Yusufi sõnul ei võta Iraak enam vastu neid iraaklasi, kellele Soome keeldub asüüli andmast, kuid kes ei nõustu vabatahtlikult kodumaale tagasi pöörduma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles