Video: kongresmenid protestisid Trumpi immigratsioonipoliitika vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaesindajate protest Kapitooliumil.
Rahvaesindajate protest Kapitooliumil. Foto: J. Scott Applewhite / AP / Scanpix

Mitu vihast kongressi demokraati protestis eile Kapitooliumil häälekalt kongressi liidritega kohtumas käinud USA presidendi Donald Trumpi vastuolulise immigratsioonipoliitika vastu.

Trump pidas Kapitooliumil 45 minuti pikkuse kohtumise esindajatekoja ja senati vabariiklastega ning sai kõnelusteruumist lahkudes umbes poole tosina demokraadi verbaalse protesti osaliseks.

«Lõpetage laste lahutamine, nad lahutavad lapsi!» hüüdis California osariigi lõunaosa esindav demokraat Juan Vargas, hoides üleval plakatit loosungiga «Perekonnad kuuluvad kokku».

«Härra president, kas teil pole lapsi? Kas teil pole lapsi, härra president?» jätkas Vargas ajal, kui Trump lehvitas ja lahkus koos sisejulgeolekuministri Kirstjen Nielseniga. «Kuidas teile meeldiks, kui nad lahutaksid teist teie lapsed?»

Teine demokraadist seadusandja hüüdis: «Me ei lähe ära!».

Ühendriikide kongresmenid väljendavad aeg-ajalt mittenõustumist või frustratsiooni presidendiga, eriti suletud uste taga, kui ta käib Kapitooliumil, aga selline häälekas ja avalik protest on äärmiselt ebatavaline.

Esindajatekoja ja senati vabariiklased arutavad konkureerivaid immigratsioonieelnõusid, lootuses leida demokraatidega kompromisslahendus, mis võimaldaks lõpetada vastuolulise lahutamispraktika piiril.

Trumpi administratsiooni nulltolerantsipoliitika piiril on pälvinud üleilmse hukkamõistu. Valitsuse teatel eraldati hiljuti kuue nädala jooksul ligi 2000 alaealist piiril oma vanematest või täiskasvanud hooldajatest.

USA justiitsminister Jeff Sessions teatas mais, et kõik Mehhikost ebaseaduslikult Ühendriikidesse saabuvad migrandid vahistatakse. Kuna lapsi ei saa saata täiskasvanutega samadesse kinnipidamiskeskustesse, eraldatakse nad oma vanematest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles