Brexiti-vastased Briti saadikud saavad regulaarselt tapmisähvardusi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti vastased meeleavaldajad Londoni parlamendihoone ees.
Brexiti vastased meeleavaldajad Londoni parlamendihoone ees. Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS / SCANPIX

Tapmisähvardused Euroopa-meelsetele Briti parlamendi saadikutele on muutunud tavapäraseks, ütles üks saadikutest eile tähtsa Brexiti-hääletuse eel.

«Tapmisähvardused on muutumas tavapäraseks ning muudavad meist paljusid resoluutsemaks,» kirjutas Konservatiivse Partei rahvaesindaja Anna Soubry Twitteris.

Soubry sõnul on Euroopa-meelsed parlamendisaadikud, kes vaidlustavad valitsuse Brexiti-strateegiat, saanud korduvalt tapmisähvardusi. Lisaks otsustas vähemalt üks parlamendisaadik hoiduda valitsuse vastu hääletamast, sest kartis kättemaksu, lisas Soubry.

Tema sõnul tundis üks Konservatiivse Partei liige end niivõrd ohustatuna, et temaga pidid ühele avalikule üritusele kaasa minema kuus erariietes politseinikku.

Soubryle endale on tehtud mitu tapmisähvardust ning esmaspäeval palus ta politseil uurida ühte uut samasugust juhtumit. Soubryle suunatud ähvarduste tõttu on süüdi mõistetud kolm inimest ning üks neist pandi kaheksaks nädalaks vangi.

Ähvarduste ohvrid süüdistavad sellises arengus osaliselt Briti parempoolseid päevalehti, mis nimetavad Brexiti protsessi vaidlustavaid inimesi rahvavaenlasteks või vastuhakkajateks.

Konservatiivse Partei valitsus mõistab ähvardused ja hirmutamise hukka, kuid paljud selle parlamendiliikmed kasutavad vaenulikke sõnu, süüdistades teisitimõtlejaid Brexiti saboteerimise katses.

Saadikud hääletavad täna Euroopa Liidust lahkumise leppe muudatuste üle, millega tahetakse paika panna saadikute otsustusõigus Brexiti-leppe üle juhul, kui EL ja London ei suuda sõlmida lahkumislepet enne Ühendkuningriigi lahkumist EL-ist 2019. aasta märtsis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles