Ameerikavastased suveniirid on Põhja-Korea lettidelt kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide Põhja-Korea postkaartidest.
Näide Põhja-Korea postkaartidest. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / Scanpix

Kim Jong-uni ja Donald Trumpi kohtumise järel on kahte Koread eraldavast demilitariseeritud tsoonis asuvast Põhja-Korea suveniiripoest kadunud kõik Ameerikat halvustavad suveniirid.

Ühes tavapärasemate suveniiride ja kaupadega müüdi demilitariseeritud tsoonis asuvas suveniiripoes ka Ameerika Ühendriikde halvustavaid marke, postkaarte ja muid nipsasjakesi.

«Nad on alati olnud populaarsed, mitte küll kuigi tagasihoidlikud, ning nüüdsest on nad kõik eemaldatud,» sõnas reisifirma Koryo Tours juhataja Simon Cockerell.

Cockerelli sõnul ei ole tõenäoline, et Põhja-Korea töötajad suveniirid ilma kõrgemate juhisteta ise eemaldasid. Lisaks on reisioperaatorid teatanud, et ka Pyongyangis on ameerikavastased plakatid asendatud kergemas toonis poliitiliste sõnumitega.

Põhja-Korea propagandapostrid on tuntud agressiivselt ameerikavastase sisu poolest. Nüüd on plakatitel hakatud kujutama rohkem teemasid nagu põllumajandus ja teaduse areng.

«Asi ei ole nii ainult demilitariseeritud tsoonis, kõik ameerikavastased plakatid, mida tavaliselt Kim Il-sungi väljakul ja Pyongyangi poodides näha võib, on kadunud,» sekundeeris firma Young Pioneer Tours juhataja Rowan Beard.

«Viie aasta jooksul Põhja-Koreas töötades ei ole ma kunagi näinud, et nad oleks täielikult kadunud,» lisas Beard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles