Hispaania ekspeaminister läks tagasi kunagisele töökohale väikelinna kinnisvararegistris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania endine peaminister Mariano Rajoy vestlemas ajakirjanikega enne esimest tööpäeva Santa Pola linna kinnisvararegistris.
Hispaania endine peaminister Mariano Rajoy vestlemas ajakirjanikega enne esimest tööpäeva Santa Pola linna kinnisvararegistris. Foto: EPA/MORELL/SCANPIX

Kui tavaliselt suunduvad ametist taandunud endised tipp-poliitikud tulusasse kõnepidaja või nõuniku rolli, siis hiljuti Hispaania peaministri kohalt tagandatud Mariano Rajoy tegi teistsuguse valiku, asudes ametipostile, mille ta jättis 28 aastat tagasi: Rajoyst sai kohaliku kinnisvararegistri juht väikeses rannikulinnas Alicante lähistel.

Rajoy on otsustanud avalikust elust täielikult taanduda ning nüüd võib igaüks, kes tahab registreerida kinnisvara 30 000 elanikuga Santa Pola linnas, sattuda asju ajama endise Hispaania valitsusjuhiga.

Kolmapäeva hommikul kohaliku kinnisvararegistri ees ajakirjanikega vestelnud Rajoy kinnitas, et pole enne esimest tööpäeva närvis. Seitsmeliikmelist meeskonda juhtima asuv Rajoy jõudis tööle 50 minutit pärast kella 9 hommikul, mil tööpäev pidanuks ametlikult algama.

Konservatiivse Rahvapartei uue juhi valimist keeldus Rajoy kommenteerimast.

«Ma lähen poliitikast pensionile ja pöördun tagasi paika, kus ma enne olin,» lausus ta. «Mul pole kandidaatidele midagi edasi anda peale selle, mida ma olen juba öelnud – et mina lahkun, aga elu läheb edasi ja et Rahvapartei on suurepärane erakond.»

Rajoy töötas Santa Pola kinnisvararegistris kaks aastat, enne kui keskendus 1990. aastal oma poliitilisele karjäärile. Samas ei loobunud ta kunagi ametlikult kohast Hispaania kinnisvararegistri juhtide seas, vaid täitis ametiposti ajutiselt oma hea sõbraga ning selline asjakorraldus püsis ligi kolm aastakümmet.

Rajoy toetajad on avaldanud tunnustust, et ta langetas valiku avaliku teenistuse töökoha kasuks provintsis, selmet kasutada endistele peaministritele ette nähtud pensionit.

Samas võib otsus osutuda talle väga tulusaks, sest keskmine kuupalk kinnisvararegistris ulatub Hispaania ajakirjanduse andmeil 15 000 euroni, mis on enam kui kaks korda suurem, kui Hispaania peaministri palk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles