Mattis: mingeid märke Põhja-Korea tuumaprogrammi lõpetamisest seni pole (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Jim Mattis.
USA kaitseminister Jim Mattis. Foto: AFP/SCANPIX

USA kaitseministri James Mattise sõnul puudub tal teave, et Põhja-Korea oleks astunud mingeid samme oma tuumarelvade arendamise programmi lõpetamiseks pärast Singapuri tippkohtumist ning ta ka ei oota neid lähemal ajal.

Vahetult pärast eelmisel nädalal peetud kohtumist Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga väitis USA president Donald Trumpi, et Põhja-Korea on alustanud oma raketikatsetuste polügoni hävitamist või teeb seda kohe, kui Kim jõuab Singapuri kohtumiselt tagasi.

Vastutasuks andis Trump korralduse peatada sõjaväe ühisõppused Lõuna-Koreaga. Sel nädalal kinnitas ka Pentagon, et augustiks kavandatud õppuse ettevalmistused on peatatud.

Kui aga Mattiselt küsiti kolmapäeval, kas Põhja-Korea on astunud mingeid samme tuumarelvaprogrammi lõpetamiseks, vastas ta eitavalt. «Detailsed läbirääkimised pole alanud. Ma ei ootaks mingeid samme praegu,» lisas ta.

Pärast Singapuri kohtumist ütles Trump, et sel nädalal kohtuvad välisminister Mike Pompeo ja riikliku julgeoleku nõunik John Bolton Põhja-Korea ametnikega, et arutada tuumaleppe detaile. Seni pole kohtumist aga toimunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles