Usujuhid nõuavad Trumpi hotellilt alkoholiloa ära võtmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washingtonis asuv Trump International Hotel, millelt huvigrupp soovib ära võtta alkoholi müümise loa.
Washingtonis asuv Trump International Hotel, millelt huvigrupp soovib ära võtta alkoholi müümise loa. Foto: Paul J. Richards / AFP / Scanpix

Seltskond usujuhte ja endisi kohtunikke on seisukohal, et USA presidendile Donald Trumpile kuuluvalt hotellilt tuleks alkoholiluba ära võtta, kuna tema käitumine on litsentsi omamiseks ebasobiv.

Grupp esitas Alkohoolsete Jookide Kontrollinõukogule (ABC) kaebuse, milles väitis, et Washingtonis asuv Trump International Hotel peaks kaotama oma alkoholilitsentsi tulenevalt Trumpi «kummalisest käitumisest».

Kohalike seaduste kohaselt võib alkoholiluba omada vaid inimene, kellel on «hea iseloom».

Kaebuses väidetakse aga, et president pole inimene, kellel oleks hea iseloom.

Kaebusele on teiste seas alla kirjutanud endised kohtunikud Joan Goldfrank ja Henry Kennedy juunior, rabid Jack Moline ja Aaron Potek ning pastorid Timothy Tee Boddie, Jennifer Butler ja William Lamar IV.

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / Scanpix

Põhjendustena oma kaebusele toovad nad välja Donald Trumpi vastu esitatud süüdistused seksuaalrünnakutes, aastatepikkuse valetamise ning tema «rohked rassistlikud väljaütlemised».

Kuigi seltskond möönab, et üldiselt uuritakse alkoholiloa taotleja iseloomu enne litsentsi väljastamist või uuendamist, siis Trumpi käitumine peaks olema piisav põhjus, et kontrollinõukogu kaaluks loa õigustatust uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles