Süürias on valitsusvägede rünnakute eest pagenud 12 000 inimest (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonirühmituse Vaba Süüria Armee võitlejad Yadouda piikonnas Daraas tänavu mai lõpus.
Opositsioonirühmituse Vaba Süüria Armee võitlejad Yadouda piikonnas Daraas tänavu mai lõpus. Foto: ALAA AL-FAQIR / REUTERS / SCANPIX

Süüria lõunaosas asuva Daraa provintsi mässuliste aladelt on viimase kolme päeva jooksul režiimivägede pommirünnakute eest põgenenud üle 12 000 inimese.

«Viimase kolme päeva jooksul on kodudest põgenenud üle 12 000 inimese, sest režiimiväed on hoogustanud pommitamist ja õhurünnakuid Daraa idapiirkonnale ja küladele,» ütles Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Inimesed põgenevad Al-Heraki ja Basr al-Hariri piirkonnast ning suunduvad mässuliste käes olevatesse naaberküladesse Jordaania piiri lähedal, mida veel ei pommitata.

ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroo teatas, et kolmapäeva seisuga oli provintsi idaosas rünnaku alla jäänud piirkonnast põgenenud 2500 inimest.

Kaks kolmandikku Daraast on opositsioonivägede kontrolli all, kuid režiimi käes on ala Jordaaniaga piirneva provintsi keskel.

Viimastel päevadel rünnaku alla jäänud külad asuvad režiimi territooriumist idas ja läänes.

Riiklik uudisteagentuur SANA teatas, et valitsusväed pommitasid neljapäeval «terroristide» positsioone Al-Herakis ja Basr al-Hariris ning on neist mitu tapnud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles