Salvini ähvardas jätta kaitseta teda sarjanud maffia tegude paljastaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia kirjanik Roberto Saviano.
Itaalia kirjanik Roberto Saviano. Foto: Nicolò Campo / LaPresse / Scanpix

Itaalia paremäärmuslik siseminister Matteo Salvini ähvardas jätta politsei kaitseta riigi ühe kuulsama kirjaniku, maffia tegevust päevavalgele toonud Roberto Saviano, kes on ministrit teravalt kritiseerinud.

Saviano on olnud organiseeritud kuritegevuse võrgustike sihtmärk alates 2006. aastast, kui ilmus tema raamat «Gomorra», mis rääkis Napoli maffiast.

Aktiivselt Itaalia meedias sõna võttev kirjanik on üks sadadest riigi ajakirjanikest ja literaatidest, kes on pideva politsei valve all maffia ähvarduste tõttu.

Neljapäeva hommikul telekanalile Rai Tre antud intervjuus avaldas Salvini arvamust, et oleks aeg vaadata üle kulutused Saviano kaitsele. Põhjendusena tõi ta välja asjaolu, et Saviano viibib palju välismaal ning teda ähvardava ohu tõsidus vajab kaalumist.

«Roberto Saviano on minu probleemidest väikseim. Ma saadan talle musi, kui ta praegu vaatab. Ta on isik, kes kutsub esile nii palju hellust ja kiindumust, kuid on õiglane vaadata üle, kuidas itaallased kulutavad oma raha,» lausus Salvini.

Itaalia siseminister Matteo Salvini.
Itaalia siseminister Matteo Salvini. Foto: Cristiano Minichiello / AGF / SIPA / Scanpix

Korduvalt Salvinit kritiseerinud Saviano kirjutas sel nädalal The Guardianile artikli, kus väljendas muret riigi tuleviku pärast, kuna Itaalia on kuulutanud Salvini juhtimisel sõja migrantidele.

Saviano toetajad ja nii mõnedki kõrgel kohal olevad Itaalia poliitikud on juba Salvini sõnavõttu teravalt kritiseerinud, nimetades siseministri avaldust jõupositsiooni ärakasutamiseks ja riigi demokraatlike väärtuste ohtuseadmiseks.

Saviano ei ole Salvini avaldust kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles